20/02/09

Paella


A paella é un dos platos máis tradicionais da gastronomía española.
Compoñentes:
- Arroz
- Polo
- Coello
- Garrochón
- Xudía blanca o tavaela
- Tomate natural relado
- Xudía verde ancha
- Alcachofa
- Aceite de oliva virxe
- Pimentón vermello
- Febras de azafrán
Modo de preparación:
Vertemos o aceite no centro da paella, nivelámola, acendemos o lume e quentamos o aceite. Cando o aceite comeza a humear, incorporamos o pito e o coello troceados e lixeiramente salgados, dourándoos coidadosamente a lume medio. Se o lume é excesivo, podemos espolvorear un pouco de sal no bordo da paella, naquelas zonas nas que non hai aceite, para evitar que se queime.
Darío e Alba

Etiquetas: , ,

2 comentarios:

Blogger 1ºieselvina dixo...

Eu fun a Valencia onde a probei e non me gustou está moi salada.

Isabel

24/02/09, 13:18  
Blogger 1ºieselvina dixo...

Gustame moito a paella haha.
Un bico

Mónica

28/02/09, 15:25  

Publicar un comentario

Subscribirse a Publicar comentarios [Atom]

<< Inicio