Paella
A paella é un dos platos máis tradicionais da gastronomía española.
Compoñentes:
- Arroz
- Polo
- Coello
- Garrochón
- Xudía blanca o tavaela
- Tomate natural relado
- Xudía verde ancha
- Alcachofa
- Aceite de oliva virxe
- Pimentón vermello
- Febras de azafrán
Modo de preparación:
Vertemos o aceite no centro da paella, nivelámola, acendemos o lume e quentamos o aceite. Cando o aceite comeza a humear, incorporamos o pito e o coello troceados e lixeiramente salgados, dourándoos coidadosamente a lume medio. Se o lume é excesivo, podemos espolvorear un pouco de sal no bordo da paella, naquelas zonas nas que non hai aceite, para evitar que se queime.
Darío e Alba
2 comentarios:
Eu fun a Valencia onde a probei e non me gustou está moi salada.
Isabel
Gustame moito a paella haha.
Un bico
Mónica
Publicar un comentario
Subscribirse a Publicar comentarios [Atom]
<< Inicio